Buitenmuur isoleren

Buitenmuur isoleren => reduceer je warmteverlies met 20% en sluit koudebruggen uit met 100%

Denk je eraan om in het kader van een gevelrenovatie je buitenmuur te isoleren? Lopen de energiekosten op en constateer je een aanzienlijk warmteverlies via je gevels? Vraag dan deskundig advies aan Total Wall Services, de isolatiespecialist. Ook voor nieuwbouwprojecten of woninguitbreidingen kunnen wij de buitenmuurisolatie en gevelbekleding op ons nemen.

Je buitenmuur isoleren is een efficïente manier om warmteverlies via de gevel te verminderen. De warmteverliesreductie kan tot  20% bedragen en daarenboven sluit je koudebruggen voor 100% uit. Bij het isoleren van je buitenmuren monteren we isolatieplaten aan de buitenkant van de gevel.

Dit kan met verschillende soorten isolatiemateriaal:

  • Harde kunststofplaten zoals EPS, XPS, PIR en PUR: door hun zeer hoge thermische weerstand volstaan soms minimale isolatiediktes.
  • Minerale wol: half-harde en prijsgunstige isolatieplaten zoals glaswol en rotswol. Voor wie budgetvriendelijk wenst te renoveren.
  • Ecologische isolatiematerialen: dienen iets dikker geplaatst te worden, maar zitten meer en meer in de lift als ecologisch alternatief. De meest gekende zijn cellulose, houtwol en kurk.

In het geval van renovaties noemen we buitenmuurisolatie ook wel het proces van na-isoleren, net zoals het opvullen van bestaande spouwen met isolatie materiaal.

Afwerking  van de buitenmuur kan met alle types gevelbekleding zoals crepi, krabpleister, alle soorten sidings, leien, houten en metalen gevelbekleding of steenstrips. Op die manier geef je het uiterlijk van je buitenmuur en je ganse woning tegelijkertijd een nieuwe look.