Leien gevelbekleding

Leien als gevelbekleding voor een naadloze aansluiting tussen dak en gevel: natuurleien versus kunstleien voor de regio Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Beveren, Kruibeke, Temse, Waasmunster, Lokeren

Een gevelbekleding met leien? Dat klinkt misschien minder courant als gevelbekleding maar geeft toch die unieke uitstraling. Gevelleien bieden de mogelijkheid om je dak- en gevelbekleding in hetzelfde materiaal te plaatsen. Zo krijg je een naadloze aansluiting, perfect te combineren met dak- en gevelisolatie. Onder de leien gevelbekleding onderscheiden we 2 belangrijke soorten nl. de natuurleien en de kunstleien: 

Natuurleien

Natuurleien zijn natuurlijk en gemaakt van leisteen, een vorm van natuursteen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals zwart, grijs, groen en bruin. Ze hebben een natuurlijke, levendige uitstraling en hebben een enorme levensduur. De kleine natuurlijke imperfecties geven een verzekerde charme aan je gevel. Natuurleien zijn in plaatsing de duurste optie.

Kunstleien

Kunstleien zijn kunstmatig gemaakt door het mengen van cement en kunststof vezels, we noemen ze ook wel vezelcement leien. Ze zijn sterk en licht, waardoor ze gemakkelijk te verwerken zijn. Kunstleien zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ze zijn egaal, glad en hebben geen oneffenheden. De levensduur van kunstleien is de helft van hun natuurlijke variant.

De voordelen van leien als gevelbekleding

Leien als gevelbekleding is één van de duurzaamste en onderhoudsarme keuze. Zowel de kunst- als natuurleien geven een goede akoestische isolatie en prima brandwering. Er is een brede keuze aan kleuren en legpatronen, er is voor elk wat wils dus. We plaatsen de leien altijd goed geventileerd om schimmel- en vochtvorming te voorkomen. Vooral kunstleien hebben hier sneller last van. Daarom behandelen we onze leien gevelbekleding standaard met een moswerende coating.

We plaatsen leien voor gevelbekleding in de brede regio van het Waasland: Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Moerbeke-Waas, Stekene, Beveren-Waas, Kruibeke, Temse, Lokeren.