Gevel cementeren

Gevel cementeren met een dunne laag cementmortel: verfris en bescherm je gevel tegen alle weersinvloeden aan een geringe kostprijs

Bij gevel cementeren brengen we een dunne laag cementmortel aan op uw buitenmuur. Deze techniek passen we vooral toe om kleurverschillen, vervuilingen of oneffenheden in de gevel weg te werken. Gevelcementeren wordt ook vaak uitgevoerd om uw gevel te beschermen tegen almaar extremere weersinvloeden (wind, slagregen, sneeuw, ijs en pollutie zijn de voornaamste). Soms wordt cementeren als gevelplint toegepast, dit wil zeggen dat enkel het onderste deel van de gevel gecementeerd wordt, meestal tussen de 30 en pakweg 70 cm hoog.

Het professioneel cementeren van uw gevel houdt een aantal belangrijke stappen in. De gevel dient eerst en vooral gereinigd te worden van alle vuil, stof en schimmel. Eenmaal gereinigd, dienen alle ontbrekende en loszittende voegen hersteld te worden zoals beschreven in onze pagina “voegwerken”.  Hierna brengen we de dunne laag cementmortel gelijkmatig aan met een spaan of metserstruweel, waarna we deze mooi gladstrijken. Nadien kan uw gevel worden afgewerkt met beschermlaag in tinten van grijs tot wit voor een natuurlijk resultaat. Gecementeerde gevels kunnen eveneens geschilderd worden met een waterverf, voorafgegaan door een goede primer.

Het cementeren van een gevel blijft een relatief eenvoudig en goedkope manier van gevelrenovatie. Je gevel is opnieuw opgefrist, biedt een prima bescherming tegen guur weer en de cementlaag zorgt ook nog eens een extra isolerend effect.