Gevel impregneren

Gevel impregneren of hydrofoberen: bescherm je gevel tegen doorslaand vocht

Je gevel impregneren of je gevel hydrofoberen is het aanbrengen van een waterafstotende transparante vloeistof op de gevel. Dit impregneermiddel dringt diep door in de gevelsteen of steenstrip en creëert een onzichtbare maar waterafstotende barrière. De voordelen van de techniek van gevelimpregnatie zijn vooral beschermend. Je beschermt je gevel tegen alle soorten vochtproblemen zoals regeninslag, opstijgend- maar vooral doorslaand vocht. Je gevel blijft droog en isoleert beter, wat de energie-efficiëntie ten goede komt. Je gevel impregneren biedt ook een extra bescherming tegen vorstschade. Indringend water zet uit bij vriestemperaturen en veroorzaakt barsten en scheuren in je gevel. Daarenboven biedt het impregneren een bescherming tegen vuilaanhechting en mos- of algenvorming.

Kortom, je gevel laten impregneren staat synoniem aan de levensduur van je gevel drastisch verlengen. Best te combineren met een voorafgaande gevelreiniging. Je gevel ziet er als nieuw uit en is extra beschermd dankzij een op maat impregneermiddel.

Gevel impregneren of hydrofoberen: hoe herken je doorslaand vocht

Bij doorslaand vocht trekt regen of neerslag via de gevel naar binnen. De meest voorkomende zichtbare problemen van doorslaand vocht of regendoorslag zijn:

• Vocht- en schimmelplekken
• Loskomend behang
• Loskomende plinten
• Beschadigd pleisterwerk
• Muffe geur binnenshuis