Crepi Sint-Pauwels

Crepi te Sint-Pauwels als gevelbekleding: gaat u voor de gladde afwerking van synthetische of de ruwe afwerking van minerale crepi?

Crepi, ook wel gekend als gevelbepleistering, is een sierpleister die wordt gebruikt om de gevel van een gebouw te bezetten. Het is een populaire keuze als gevelbekleding voor zowel nieuwbouw als woningrenovaties. Dit omwille van zijn talloze voordelen zoals een zeer strakke homogene afwerking en zijn brede keuze aan kleuren. Crepi kan bijna in alle tinten zowel glad als ruwer afgewerkt worden. Daarnaast biedt crepi als gevelbezetting tevens een uitstekende bescherming tegen strenge weersomstandigheden zoals vocht, regen en sneeuw maar blijft het dampdoorlatend en dus ademend. De combinatie van crepi met een buitenisolatielaag is een zeer slimme investering, gezien je woning een pak energiezuiniger en -efficiënter wordt. Crepi is tegenwoordig een van de meest gekozen oplossingen voor gevelafwerking na isolatiewerken via de buitenmuren, mede doordat een dun laagje volstaat en de kostprijs geweldig meevalt.

Wij plaatsen verschillende soorten crepi, elk met hun specifieke eigenschappen en voordelen

Synthetische crepi te Sint-Pauwels

Synthetische crepi te Sint-Pauwels: dit wordt ook wel een siliconen-, decoratieve- of kunstharscrepi genoemd en is gemaakt van siliconenhars. Deze crepi wordt voornamelijk bij nieuwbouwprojecten geplaatst. Deze kunstharscrepi is zeer waterdicht, duurzaam, elastisch en goed bestand tegen UV-straling. Gekend voor zijn super gladde afwerking. We brengen deze aan in 2 of 3 lagen met kleur naar keuze.

Acrylaat crepi te Sint-Pauwels

Acrylaat crepi te Sint-Pauwels: de variant op synthetische crepi maar dan op basis van acrylhars. Het is iets minder duurzaam dan kunstharscrepi maar is dan ook iets goedkoper.

Minerale crepi te Sint-Pauwels

Minerale crepi Sint-Pauwels: crepi gemaakt van minerale bestanddelen, zoals kalk of cement. Het is zeer ademend, waardoor schimmel en vocht geen kans krijgen. De afwerking is meestal iets ruwer. Oneffenheden kunnen beter weggewerkt worden waardoor minerale crepi ideaal is voor bestaande panden of gevelrenovaties. Het pleisterwerk wordt met speciaal gereedschap gekrabd, hierdoor noemen we minerale crepi ook wel krabpleister.

Uiteraard kunnen wij u adviseren en helpen met uw keuze voor het type crepi die het best past bij uw woning. Vraag gerust vrijblijvend advies aan Total Wall Services, specialist in crepi. U kunt ook bij ons terecht voor alle onderhoud, herstel of renovatie van uw crepi.