Gevelbekleding Waasmunster

Gevelbekleding in Waasmunster in functie van noodzakelijke gevelisolatie, opfrissing & verfraaiingswerken, maatregelen tegen doorslaand vocht

Gevelbekleding in Waasmunster betekent voorgevels, achtergevels, zijgevels een extra laag geven na isolatiewerken aan de buitenkant, het pand op te frissen, te verfraaien, een nieuw elan te geven, problemen met doorslaand vocht tegen te gaan enz. Gevelbekleding past heel dikwijls in een project van totaalrenovatie.

  • Isolatiewerken doen via de buitengevel geeft veruit de beste resultaten en maakt dat er geen plaats verloren gaat binnenshuis. We spreken immers al gauw over 20cm. Er moet wel de technische mogelijkheid zijn om langs buiten te isoleren. Soms komt er ook een bouwvergunning aan te pas. Naast dak- en vloerisolatie is het isoleren van muren en gevels van doorslag voor het EPC peil: dergelijke ingreep kan meer dan 20% besparing opleveren.
  • De gevel opschonen door er eentje voor te zetten, blijkt in bepaalde gevallen efficiënter te zijn dan een gevelrestauratie te laten uitvoeren. Het eindresultaat is hier en daar ook veel beter en eigentijdser. Ernaast is er ook het reeds aangehaalde punt van de betere energie-efficiëntie.
  • Problemen met doorslaand vocht kunnen best aangepakt worden door een voorzetgevel te plaatsen, bij voorkeur mét spouw of andere vorm van waterkering. Op die manier kan het water van de zuidwesten regen niet meer doordringen tot in de binnenmuur. Enige voorwaarde blijft dat de plaatsing vakkundig gebeurt.

Gevelbekleding te Waasmunster onder de vorm van crepi, sidings, hout, steenstrips, gevelleien of ander materiaal

In gevelbekleding te Waasmunster bestaan talloze mogelijkheden naargelang  doelstelling, de technische mogelijkheden en persoonlijke smaak. De meest populaire vormen zijn:

  • Sidings: dit zijn gevelstroken of banen, meestal uit kunststof, die op een lattenwerk worden bevestigd.
  • Andere zogenaamde voorzetoplossingen zijn onder meer: steenstrips, gevelleien, houten gevelbekleding in stroken of platen.
  • Crepi: : een sierpleister direct op de bakstenen muur of isolatiemateriaal aan te brengen. Het is egaliserend, waterafstotend en bovenal mooi.
  • Krabpleister verschilt van crepi door zijn beduidend ruwere, enigszins korrelige afwerking.
  • Alternatieve vormen van bepleistering zijn: cementeren, stucwerken, kaleien, spuitkurk. Allen hebben ze hun voor- en nadelen die we samen met u zorgvuldig afwegen.