Gevelisolatie Kallo

Gevelisolatie te Kallo voor een thermisch en akoestisch comfort => een slimme investering met snelle terugverdientijd

Bij gevelisolatie te Kallo plaatsen we isolatiemateriaal aan de buiten- of de binnenkant van de gevel. Je gevel en je dak isoleren is tegenwoordig een absolute must want ze vormen het grootste contactoppervlak met de buitenlucht. Door je gevel te isoleren reduceer je een aanzienlijk warmteverlies wat leidt tot een lager energieverbruik en dus ook een lagere energierekening. Kortom: goed voor uw EPC-peil. Naast thermische zijn er onmiskenbaar de akoestische voordelen. Daarenboven verminder je de kans op vochtproblemen en verhoog je de waarde van het pand aanzienlijk. Gevelisolatie voor Kallo kan dus zeker gezien worden als een slimme investering met snelle terugverdientijd (< 10 jaar).

Gevelisolatie aan de buiten- of binnenkant => isolatieplaten in PUR, PIR, XPS, EPS, glaswol, rotswol…

We onderscheiden 2 belangrijke soorten gevelisolatie: buitengevelisolatie en isolatie geplaatst aan de binnenkant: de zogenaamde binnenmuurisolatie. Bij buitengevelisolatie te Kallo isoleer je dus je buitenmuur. Isolatieplaten worden tegen de buitengevel gemonteerd. Je verliest dus geen binnenruimte met deze vorm van gevelisolatie en de overlast blijft beperkt. Het huis ontruimen of tijdelijk verhuizen hoeft niet. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn PUR, PIR, XPS, EPS, wol. Elk hebben ze  hun eigen pro’s en specifieke isolatiewaarden. Afwerking gebeurt naar keuze met verschillende soorten gevelbekleding waaronder crepi, krabpleister, steenstrips, sidings, tropisch hardhout, thermowood etc. De keuze is enorm en je gevel krijgt een nieuwe frisse look.

Buitenmuurisolatie blijkt niet altijd en overal toepasbaar omwille van stedenbouwkundige of technische beperkingen te Kallo. Binnenmuurisolatie in Kallo plaatsen we, zoals het woord het zegt, aan de binnenzijde van de woning. Dit is een ingrijpender manier van isoleren, maar in het geval van beschermde woningen of waar van de rooilijn niet mag afgeweken worden, blijft dit wellicht de enige optie. Ook hier gebruiken we isolatieplaten van PUR, PIR, XPS, EPS, glaswol, rotswol.

Als isolatiespecialist geven we u graag advies omtrent de beste keuze isolatie en de benodigde dikte voor uw isolatieproject. U komt eventueel voor een premie van de Vlaamse Overheid in aanmerking. Klik hier voor meer info over de renovatiepremie.