Gevelrenovatie Sint-Niklaas

Gevelrenovatie in Sint-Niklaas: geef je gevel een nieuwe uitstraling, meer bescherming tegen vocht, langere levensduur en betere energie-efficiëntie door buitenmuur isolatie mits voorzetgevel oplossing

Gevelrenovatie in Sint-Niklaas is een algemeen begrip voor het herstellen, verbeteren of vervangen van het uiterlijk van uw buitengevel. Deze gevelrenovaties geven je woning een aanzienlijk betere uitstraling en een langere levensduur. Daarenboven zijn de mogelijkheden talloos. Wens je in 1 klap ook de isolatie te vervangen of muurisolatie te plaatsen, dan creëer je daarenboven ook een betere energie-efficiëntie van uw woning, niet onbelangrijk gezien de actuele dure en schommelende energieprijzen en de streefdoelen qua EPC. Je houdt de warmte binnen in de wintermaanden en omgekeerd in de zomer.

Gevelrenovatiewerken te Sint-Niklaas gaande van reinigen en opvoegen tot en met het plaatsen van een volledig nieuwe gevelbekleding met isolatie

In gevelrenovatie te Sint-Niklaas is een grote variatie aan mogelijkheden:  van snelle, kleinere budgetrenovaties tot en met totaalrenovaties waarbij isolatie van de gevel langs de buitenkant een belangrijke component vormt.

Een overzicht van onze gevelrenovatiewerken:

  • Gevelreiniging: Het verwijderen van vuil, roet, schimmels en andere verontreinigingen van de gevel via de technieken van verschillende soorten zandstralen.
  • Gevelherstelling: : het herstellen van kleine of grote scheuren, gaten, barsten, gebroken of ontbrekende bakstenen en gevelversteviging door toepassing van speciale technieken en/of producten.
  • Voegwerken: het vervangen van uitgemergelde voegen door nieuwe en deze voorzien van een beschermlaag of coating.
  • Gevel cementeren: we brengen een nieuwe dunne laag cementmortel aan bovenop de bestaande bakstenen. Afwerking nadien kan door schilderen of coaten in kleur naar keuze.
  • Gevelisolatie: we plaatsen of vervangen isolatie aan de gevel om de energie-efficiëntie te verbeteren. We maken onderscheid tussen buitenmuurisolatie, binnenmuurisolatie in PUR, PIR, EPS, XPS… of spouwmuurisolatie in PUR, PIR, EPS, XPS. Isolatie van de buitenmuur kan technisch wanneer men een voorzetgevel kan en mag voorzien. De bouwkundige voorschriften zijn overal verschillend, mede in functie van de rooilijn. Binnenmuurisolatie geldt als alternatief maar impliceert verlies aan plaats en vergt ook weer afwerking. Spouwmuurisolatie of na-isolatie betekent bestaande spouwen die nog geen isolatie hadden of waarvan deze verpulverd of naar beneden gezakt is, opvullen met vers isolatiemateriaal. Deze techniek gaat als de buitengevel dampopen is en in goeie staat verkeert.
  • Gevelbekleding: we brengen nieuwe bekledingsmaterialen aan zoals een moderne steenstrip, leien, crepi of krabpleister, sidings, of houten gevelbekleding.