Sidings Doel

Sidings te Doel uit pvc, composiet, vezelcement van producenten Deceuninck of Eternit met de Cedral sidings

 Sidings te Doel worden steeds populairder als type gevelbekleding dat bestaat uit horizontale en soms ook verticale panelen die aan de buitenmuren van een gebouw worden bevestigd. Deze gevelstroken hebben een mooi fris uiterlijk, zijn verkrijgbaar in verschillende RAL kleuren, stijlen en texturen. Sidings in Doel bieden een goede bescherming tegen regen, sneeuw en andere weersinvloeden. In plaatsing heb je de keuze tussen een horizontaal, verticaal of geschrankt patroon. Sidings zijn een budgetvriendelijke, duurzame en zo goed als onderhoudsvrije gevelbekleding, snel en eenvoudig te plaatsen, al dan niet naar aanleiding van een gevelisolatie.  Want isoleren van de muren langs de buitenzijde heeft zo zijn voordelen. Natuurlijk moet dit technisch mogelijk zijn.

Wanneer men opteert voor een nieuwe gevelbekleding ter verfraaiing of in kader van vochtbestrijding, blijft het interessant om deze ineens mee te isoleren: twee vliegen in één slag als het ware.

Welke soorten sidings voor Doel bestaan er zoal?

We onderscheiden de pvc of kunststof- , composiet-, vezelcement-  en houten sidings (zie houten gevelbekleding), elk met hun specifieke voordelen.

Zowel de pvc-, vezelcement- als composiet sidings zijn een milieuvriendelijk alternatief voor de houten sidings die vaak vervaardigd worden uit tropisch hardhout. Wij werken met de sidings van Deceuninck en de Cedral Sidings van Eternit. Beide merken staan aan te top wat duurzaamheid, uitstraling en keuze betreft.